Požega na Sajmu turizma

POŽEGA – Požega će na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma pored seoskih domaćinstava i mesta pogodnih za rekreaciju predstaviti i deo kulturno-istorijskog nasleđa. U hali 4 Beogradskog sajma u subotu će biti organizovana promocija Požege kao rodnog mesta Miloša Obrenovića. Turistička organizacija Požega i ove godine nastupa na objedinjenom regionalnom štandu gde će turističku ponudu predstaviće još 10 lokalnih turističkih organizacija kao i hotelijeri, turističke agencije, udruženja iz oblasti turizma . Ovo je prilika da se pored promocije planinskih centara, akcenat stavi i na manja mesta i manifestacije kojima mogu da se podiče.

foto.printscreen

“Petak i subota su dani koji su najviše namenjeni za promociju manifestacija, uvek je dobra posećenost i značajno je da ovaj segment turizma promovišemo. Turistička organizacija Požega je predložila da imamo performans, odnosno kraću predstavu gde će glumac Aleksandar Dunjić u ulozi Miloša Obrenovića malo približiti posetiocima i Miloša Obrenovića kao istorijsku ličnost i činjenicu da je on rođen u opštini Požega“, odnosno u Gornjoj Dobrinji, kaže Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Na sajmu će biti promovisani i gradovi, Čačak kao prestonica kulture za ovu i Užice kao prestonica kulture Srbije za narednu godinu.

Na području regije Zapadna Srbija prošle godine je u odnosu na 2021. zabeleženo povećanje turističkog prometa, odnosno broja noćenja za oko 50 odsto. Zlatibor je ubedljivo najposećenija turistička destinacija u našem kraju, ali je regionalni pristup omogućio da gosti koji dođu na planinu imaju mogućnost da posete i lokalitetima u celoj regiji. U našoj opštini pored kompleksa posvećenom Milošu Obrenoviću pažnju privlači železnički muzej i Tometino Polje.

Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.