Povećanje od 90 odsto registrovanih noćenja

BAJINA BAŠTA-U prva tri meseca povećanje broja noćenja turista registrovanih kroz sistem eTurista u Bajinoj Bašti je skoro 92 odsto. U 2022. godini je u prvom kvartalu bilo registrovano 23 984 noćenja dok u 2023. godini je u kategorisanom smeštaju zabeleženo 46 048 noćenja. U 2022. godine je u Bajinoj Bašti zabeleženo ukupno skoro 220 000 noćenja od čega je ubedljivo najveći broj bio u julu i avgustu.

foto.drina info


Na povećanje registrovanog broja noćenja utiče značajno veći broj kategorisanog smeštaja u opštini Bajina Bašta što je posledica kako izgradnje novih kapaciteta tako i podele vaučera za odmor u Srbiji i obuka koje je u saradnji sa RRA „Zlatibor“ sprovodila Turistička organizacija „Tara-Drina“ . U opštini Bajina Bašta, tokom 2022. i 2023. godine, na inicijativu Turističke organizacije „Tara-Drina“, održane su obuke za postojeće i potencijalne pružaoce ugostiteljskih usluga u seoskim turističkim domaćinstvima i domaćoj radinosti. Više od 50 polaznika upoznato je sa uslovima poslovanja i zakonskom obavezom korišćenja Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma – eTurista.

Tokom prošle godine imali su ukupno preko 80 novokategorisanih smeštajnih jedinica u Bajinoj Bašti dok je samo u prva tri meseca ove godine 49 novih smeštajnih jedinica .

Tara Drina

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.