Povećana naknada za uređenje građevinskog zemljišta na Zlatiboru

ČAJETINA-Odbornici Skupštine opštine doneli su odluku o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora na Zlatiboru.

„Ugovoreno je da se uradi kružni tok kod hotela Olimp, zatim da se izgradi ulica od hotela Tornik do budućeg kružnog toka na obilaznici na Zlatiboru, da se završe radova na zgradi i objektima Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor, da se obave radovi izmeštanja dalekovoda na samom Zlatiboru, tako da očekujemo da ćemo do kraja decembra uspeti da realizujemo te planirane radove“,rekao je predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić.

foto.opstina cajetina

Odbornici skupštine su upoznati sa izvršenjem budžeta za prvih devet meseci ove godine, koji se realizuje planiranom dinamikom, a u toku je završna faza izrade budžeta za 2023. godinu, koji će se pred odbornicima naći na skupštini 15. decembra ove godine.

„Skupština je donela i odluku o povećanju naknade za uređenje građevinskog zemljišta u prvoj, drugoj, trećoj i četvrtoj zoni u visini od 12,5 do 17 odsto, što je bilo uslovljeno rastom cena i inflacijom, kao i rastom cena kvadrata apartmanskog prostora na Zlatiboru. Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, a primenjivaće se od 1. januara 2023. godine. Tako da će svi oni investitori koji uplatu budu izvršili tokom 2022. godine moći da to urade po staroj ceni, a od 1. januara će se primenjivati nove cene“ zaključio je Đurić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.