Povećan budžet za 616 miliona dinara

ČAJETINA – Članovi Opštinskog veća Čajetine su na 25. sednici utvrdili predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Čajetina za 2021. godinu.

Ovom odlukom i prvm rebalanskom, kako su naveli, utvrđeni su prihodi i primanja sa prenetim sredstvima iz prethodne godine i rashodi i izdaci u iznosu od 2.917.000.000 dinara.

„Ovim rebalansom budžeta, obim budžeta je povećan za 616 miliona dinara. Najveći iznos povećanja odnosi se na preneti suficit iz prethodne godine, kao i zbog dobijenih sredstava od Republike, dok su ostali prihodi budžeta uvećani za 53.563.000“, preneli su iz opštine Čajetina.

Članovi opštinskog veća dali su saglasnost i na izveštaje o radu finansijskim izveštajima Turističkoj organizaciji Zlatibor, Biblioteci Ljubiša R. Đenić i Sportskom centru Čajetina. Prihvatili su i izmene finansijskih planova JP Gold gondola Zlatibor i JKP Vodovod -Zlatibor Čajetina.

Opštinsko veće je dalo  saglasnost na Operativni plan odbrane od poplava za područje opštine Čajetina za 2021. godinu. Utvrđen je i predlog odluke kojom će se ubuduće izjašnjavati korisnici komunalnih usluga o kvalitetu usluga. Usvojen je i veći broj rešenja o dodeli zemljišta po osnovu ispravke granica građevinskih parcela, preneli su iz te lokalne samouprave.

Izvor: opština Čajetina

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.