Povećan broj poziva na SOS telefon (video)

UŽICE – Na SOS telefon koji poslednja dva meseca funkcioniše u Užicu pored žrtava porodičnog nasilja iz ovog grada javljaju se i iz drugih delova Srbije, ali i Vojvodine. Iskustvo angažovanih saradnica Ženskog centra  dokazuje da je nasilja svuda oko nas u različitim oblicima i vremenskom trajanju. Zbog svih činjenica, nadležni u Užicu započeli su pregovore sa nadležnim ministarstvom i o osnivanju Sigurne kuce koja bi žrtvama sa područja Zapadne Srbije bila jedino utočište.

sos telefon znakPrvi SOS poziv  traje najduže, jer žrtva treba da je predstavi situciju nasilja i trenutnim rizikom. 
Iako je porodično nasilje na čijem procesuranju rade policija, tužilastvo, centri za socijalni rad, zdravstvene ustanove i službe za zapošljavanje zakonski dobro regulisano  i dalje je prisutno u velikoj meri.
Tokom 2014. na području Policijske uprave u Užicu izvršeno je 57 krivičnih dela nasilja u porodici. Od januara do novembra ove godine 123, što ne znači da je broj žrtava povećan, već da se više odlučuju da nasilnika prijave. U gradskoj upravi u Užicu tvrde da sa nadležnim ministrstvom pregovaraju o osnivanje Sigurne kuće.

 

Usluga SOS telefona za koju su angažovane 4 saardnice Ženskog centra iz Užica u narednoj godini bice finansirana sa milion dinara.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.