Potpisani ugovori za deset omladinskih projekata

UŽICE-Predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac potpisali su ugovore o donaciji sa deset formalnih i neformalnih grupa mladih iz Užica za realizaciju projekata vrednih 763.560 dinara,u okviru  Divac ideja foruma.

divac-ugovori1„Ideja je bila da podstaknemo kreativnost mladih i njihov aktivizam.Princip je da oni sami odaberu projekat ,a da im mi pomognemo u apliciranju.Odabrani su projekti koji su imali jasnu ideju ,izvodljivost,kreativnost i  uključenost mladih u njegovu realizaciju.Prema ugovorima projekti moraju biti funkcionalni bar 4 godine“,objašnjava Mihajlo Panić iz Divac omladinskog fonda.

Divac ideja forum je pod pokroviteljstvom Fondacije Ane i Vlade Divac,a u saradnji sa gradom Užicem i Balkanskim fondom za demokratiju.

„Ove godine za omladinske projekte Fondacija Divac je donirala 1300 000 dinara.Takođe uloženo je i 1.200 000 dinara za rekonstrukciju mokrih čvorova u Prvoj osnovnoj školi,kao i 700.000 dinara za projekat pomoći kozarstvu.Zahvalni smo im na tome i nadam se da ćemo nastaviti saradnju“ ,rekao je član Gradskog veća Petar Blagojević.

Članovi Učeničkog parlamenta Medficinske škole dobili su 79680 dinara za nabavku opreme za organizovanje šahovskih turnira.

divac-ugovori„Do sada smo za šahovske turnire pozajmljivali opremu,a sada ćemo nabaviti 8 šahovskih kompleta,demonstracionu tablu i knjige šahovske literature .Ono što je takođe bitno je da ovi mladi ljudi nauče da pišu projekte“ ,ističe mentorka Dušica Mijailović iz Medicinske škole.

Dimitrije Stojimenov je dobio 42595 dinara da sa svojom grupom opremi skejt park Kotlarnica za višenamensko korišćenje.

„Planiramo da taj prostor osposobimo za izložbe,projekcije i radionice,kako on ne bi bio samo mesto gde se vozi skejt“,kaže Stojimenov.

Projekti treba da budu realizovani do 10.decembra ove godine.

You may also like...