Potpisan ugovor o energetskoj sanaciji tri škole i jednog vrtića u Užicu (VIDEO)

BEOGRAD – Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević prisustvovala je potpisivanju ugovora za energetsku sanaciju tri osnovne škole i jednog vrtića u Užicu. Ugovor su potpisali potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović i Dragan Stoimenović, zamenik direktora firme „Kredo“, koja će izvoditi radove, finansirane od strane  Švajcarske vlade.

Zorana Mihajlović izjavila je prilikom potpisivanja ugovora da projekat o sanaciji tri osnovne škole i vrtića u Užicu predstavlja primer kako država pomaže i podstiče unapređenje energetske efikasnosti.

„Ono što je važno baš za ovaj projekat, jeste to da će se od 70 do 85 procenata smanjiti potrošnja energija, kao i emisija ugljendioksida. Pored toga, deca koja budu u tim školama imaće potpuno drugačiji kvalitet i uslove rada“, rekla je ministarka.

Gradonačelnica Užica napomenula je da Grad Užice ulaže posebne napore za unapređenje energetske efikasnosti. Kako je istakla u ovoj godini budžetom je opredeljeno 50 miliona dinara, a naredne će to iznositi gotovo 20 miliona više.

„Ovim projektom obuhvaćeni su: OŠ Nada Matić, u kojoj će biti zamenjena stolarija i adaptirana fiskulturna sala; vrtić Poletarac, na kojem će biti zamenjena stolarija i ugrađen gasni generator; posebno ističem da će doći do sanacije dve seoske osnovne škole, u Krvavcima i u Karanu“, rekla je gradonačelnica.

Vrednost radova je 1,8 miliona evra i izvodiće ih firma „Kredo“. Prema rečima Dragana Stoimenovića radovi će početi 17. januara i biće izvedeni u roku.

U ime ambasade Švajcarske potpisivanju je prisustvovao Žan Luk Eš.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.