Potpisan Protokol o saradnji između TO Zlatibor i TO Istočno Sarajevo (VIDEO)

ČAJETINA – Predstavnici Turističke organizacije Istočnog Sarajeva i Turističke organizacije Zlatibor potpisali su danas u Čajetini Protokol o saradnji u oblasti turizma kojim je ozvaničena višegodišnja saradnja između dve opštine u ovoj oblasti.

Zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić rekao je da već postoji nekoliko potpisanih sporazuma sa opštinama i gradovima u Republici Srpskoj i da je realizovano nekoliko projekata prekogranične saradnje.

„Značajan projekat biće izgradnja autoputa od Beograda preko Užica ka Sarajevu, na Zlatiboru se gradi gondola do Tornika, a i u Istočnom Sarajevu se gradi gondola od Pala do Jahorine. I mi i oni smo turistički lideri svojih regiona, što pokazuje da će se naša saradnja tek produbljivati“, zaključio je Đurić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković je naveo da je njihov grad nedavno dobio status turističkog mesta koji u Republici Srpskoj imaju još samo Trebinje i Banjaluka, a što će doneti određene benefite.

„Zlatibor, Jahorina, Čajetina i Istočno Sarajevo nisu konkurencija, već mesta koja u narednom periodu mogu stvarati zajedničke ponude, posebno jer će se u narednom periodu dešavati regionalni pristupi i globalizacija. Turisti će tražiti kompletnije ponude i više destinacija u svom aranžmanu i mi moramo raditi zajedno“, rekao je Vuković.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović je naglasio da Zlatibor primerima dobre prakse i iskustvima sa terena može dosta toga da prenese kolegama iz Republike Srpske i da će poseban kvalitet predstavljati zajednički turistički proizvod.

Igor Tošić, direktor Turističke organizacije Istočnog Sarajeva je rekao da njihov grad doživljava pravu turističku ekspanziju i da će uspostavljanje zajedničkog proizvoda sa Zlatiborom i opštinom Čajetina samo to još više pospešiti.

„Unapredićemo promociju kroz zajedničke nastupe, kroz prekograničnu saradnju, a kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda će sigurno biti interesantno, jer iza njega stoje dva brenda Zlatibor i Jahorina“, naveo je Tošić.

 

You may also like...