Potpisan memorandum o saradnji sa Kinezima (VIDEO)

UŽICE-U Regionalnoj privrednoj komori Užice potpisan je memorandum o saradnji Zlatiborskog okruga i kineske provincije Hubei. Po rečima načelnika okruga Bobana Perišića saradnja će se zasnivati prvenstveno u IT sektoru, ekonomiji i turizmu.

Perišić je podsetio da Zlatiborski okrug već ima potpisane ugovore o saradnji sa slovačkom Nitrom i Istočno Kazakhstanskim regionom i naglasio da je kineska provincija Hubei jedan od najrazvijenijih regiona u Kini.

„Nalazi se u Centralnoj Kini i ima 57,5 miliona stanovnika i bruto društveni proizvod od 311 milijardi dolara godišnje.Imaju visoku tehnologiju prerade,pored industrije pamuka i automobila i razvijeni IT sektor.Ovo je samo preliminarni sastanak koji je uslov za buduću saradnju „,rekao je Perišić posle potpisivanja memoranduma.

Neke firme iz provincije Hubei već su prisutne u Srbiji na izgradnji autoputa,a sa Zlatiborskim okrugom je takođe moguća saradnja,rekao je predstavnik ove provincije Ma Xuming.

„Dobar početak je pola dobrog posla,kaže kineska poslovica i mi se nje držimo i nadamo se uspešnoj saradnji“ ,izjavio je Xuming po potpisivanju memoranduma.

Kineskoj delegaciji danas su Regionalnoj privrednoj komori predstavljeni potencijali Zlatiborskog okruga.

 

 

 

You may also like...