Potens Perforacija i Budimka u potrazi za radnom snagom

POŽEGA – Među 14 poslodavaca koji su nastupili na Sajmu zapošljavanja u Požegi našlo se i preduzeće Potens Perforacija. Oglasili su slobodna radna mesta za operatera na CNC mašinama, građevinske limare, bravare-zavarivače kao i mašinbravare sa i bez iskustva. Vladimir Marjanović iz Potens Perforacije kaže da oni trenutno imaju velike potrebe za zapošljavanjem, ali da radnika traženih profila nema na našem tržištu, pa su u njihovim pogonima trenutno i radnici iz Indije.

Sajam zaposljavanja
Foto.Radio Požega

„Potrebe su nekih pet-šest radnika na svakom obrazovnom profilu. Radnici koji su potrebni su radnici sa i bez iskustva, gde bi radnike koji su bez iskustva mi obučavali i pripremali prema potrebama koje inače imamo. U ovom momentu imamo velike potrebe za zapošljavanjem. Mi smo inače možda i pionir u pronalaženju randika koji nisu sa ovih naših prostora. Imamo zaposlene radnike i sa strane, odnosno iz Indije, a sve iz razloga što ovog profila koji mi tražimo u suštiti i nema na našem tržištu rada. Potrebe su velike i generalno, u današnje vreme uopšte nije problem pronaći posao koliko je danas problem doći do kvalifikovane radne snage“, smatra Marjanović.

I fabrika Budimka je oglasila potrebu za radnicima. Trenutno nude posao na nekoliko pozicija i kažu da zainteresovanih kandidata ima. Veću potražnju za radnicima očekuju u sezoni otkupa voća i povrća, od juna meseca, kada će im trebati više radnika u proizvodnji i na pozicijama tehnologa.

„Što se tiče radne snage slobodno mogu da kažem da je ova godine uspešna po pronalaženju radne snage s obzirom da je ovo sezona kada nemamo poljoprivrednih radova, tako da u ovom trenutku imamo dosta zainteresovanih kandidata, ali verujem da kako bude odmicala ova godina da će biti sve teže i teže da pronađemo prave kadrove. Što se tiče broja radnika za predostojeću sezonu, koja nam kreće od juna meseca, trebaće nam sigurno 30 radnika u proizvodnji i 5 radnika vezano za pozicije tehnologa. Kadrove koje trenutno tražimo su prehrambeni tehnolozi, radnici za pozicije u proizvodnji kao što su operateri, to su uglavnom prehrambeni tehničari iz Poljoprivredne škole i mašinski tehničari iz Tehničke škole. Pored toga popunjavamo i službu održavanja gde su nam potrebni mašinski inženjeri, kaže Marija Pantić iz fabrike Budimka.

Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.