Postavljena čelična pasarela na brani „Svračkovo“ (VIDEO)

ARILJE – Na prostoru brane „Svračkovo“ kod Arilja postavljena je čelična pasarela, kojom je „telo“ brane povezano sa vodozahvatom.

Predsednik opštine Požega, Đorđe Nikitović, smatra da ova brana, kada bude puštena u funkciju, može imati značaj autoputa za ovaj deo Srbije.

„Ovo je važan projekat za sve opštine iz ovog kraja. Prošle godine mnoga domaćinstva po selima nisu imala pijaću vodu po nekoliko nedelja. Ovim će i širi deo Srbije dobiti pijaću vodu. Mi, kao opština, takođe smo započeli radove na starom izvorištu i to će nam, uz vodu iz Rzava, mnogo značiti“, kaže Nikitović.

Milan Bojović, vršilac duž JP Gradac, veruje da će voda biti najznačajniji resurs u 21. veku, s obzirom na klimatske promene.

„Ovo je jedan od najznačajnihih infrastrukturnih projekata u ovom delu Srbije. Pre samo desetak godina ulaganja su bila oko 120 miliona dinara na godišnjem nivou, a sada su 1,2 milijardi dinara, a prošle godine 700 miliona. To nas uverava da će ova brana uskoro biti završena i puštena u rad“, rekao je Bojović.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.