Postavljen deo ograde na Ponikvama (VIDEO)

UŽICE – Na aerodromu Ponikve postavljeno je 3735 metara ograde od ukupno 8930 metara koliko je potrebno uraditi. Vrednost izvedenih radova je 15,4 miliona dinara.

Sredstva u prvoj fazi su obezbeđena iz finansijske podrške Aerodroma „Nikola Tesla“ od 50 miliona dinara, a od tih sredstava izgrađena je pristanišna zgrada. Aerodrom na Ponikvama ima struju i tehničku vodu.

Tihomir Petković, gradonačelnik Užica

„Bitno je završiti još 800 metara piste i uraditi svetlosnu signalizaciju, potom rekonstruisati vodovod i uraditi još neke poslove u vezi sa protivpožarnom zaštitom. Neophodno je oko pet miliona evra da se aerodrom potpuno završi i stavi u punu funkciju“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Aerodrom Ponikve

Grad Užice je odlučio da vrati vlasništvo nad aerodromom Republici Srbiji što je Vlada i prihvatila, a ova odluka će se naći pred odbornicima u petak na sednici Skupštine grada.

Kako je naveo Petković, očekivanja su da za dve godine na aerodromu budu završeni svi radovi i on bude spreman za javni vazdušni saobraćaj.

Slaviša Dimitrijević, direktor JP Aerodrom Ponikve

Aerodrom Ponikve je u funkciji, ali na njega sleću samo avioni generalne regulacije. Do sada je u ovoj godini bilo oko 200 domaćih i 70 međunarodnih letova, mahom privatnih.

You may also like...