Post kovid oporavak u Specijalnoj bolnici Čigota (VIDEO)

ZLATIBOR – Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru u ponedeljak je primila prvog pacijenta na program Post kovid Čigota oporavak.Program je namenjen svim pacijentima koji su bili pozitivni na prisustvo korona virusa.

„Post kovid rehabilitacija podrazumeva pojedinačni pristup prema svakom pacijentu, nakon preležane kovid infekvije.Kao što znamo korona je infekcija koja zahvata više organa i zato je potrebno da pristup prema tim pacijentima bude mukltidisciplinarni, odnosno da uključuje više oblasti iz medicine. Biće uključeni specijalisti interne medicine, edoktinolozi, kradiolozi, specijalisti fizikalne medicine, psiholog, nutricionista i profesori sporta“, rekao je doktor Aleksandar Đenić.

Program je najbolje započeti nakon 30 dana od preležane akutne infekcije, jer se tada očekuje kompletniji i bolji oporavak pacijenata u okviru rehabilitacionog tretmana.

„Ovaj program namenjen je svima onima kojima su zaostale tekobe nakon preležane infekcije od kojih su najčešće zamor, gubitak kondicije, slabija tolerancija napora, gubitak kondicije, gubitak mišićne mase , neurološki ispadi. Ovaj program je za sve one koji su imali smanjen kvalitet života nakon preležane infekcije“, dodao je Đenić.

Najmanje preporučeno vreme oporavka je od 7 do 21 dan. U zavisnosti od kliničke slike pacijenta vreme trajanja se može produžavati.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.