Posle 35 godina stigao asfalt od Bioske do Omara

BIOSKA-Deo puta Bioska -Omar u dužini od 930 metara asfaltiran je i pušten u saobraćaj.Meštani su na radove na ovoj deonici ,kažu,čekali 35 godina,a grad Užice je u obavezi da izgradi obilaznicu oko vodozahvata Vrutci,što je jedan od uslova za dobijanje upotrebne dozvole za akumulaciju.

Po rečima načelnika Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj  Miloja Marića grad je u obavezi da uradi 12 kilometara obilaznice oko brane Vrutci,a do sada je urađeno tek 5 kilometara.

„Radovi koji su danas završeni su prema ugovornoj obavezi iz 2016. i 2017. godine i grad je za njih izdvojio 4 miliona dinara iz budžeta.Ove godine u planu je još jedan tender za radove na deonici koja se nalazi delom i na području opštine Čajetina“ ,kaže Marić.

Meštanin Omara Obradin Terzić ističe da je srećan što je posle 35 godina asfalt stigao do njegovog sela,koje bi ,po njemu,imalo drugačiju demografsku sliku da je puta bilo ranije.

„Od 120 domaćinstava u selu je ostalo samo 40 i to uglavnom staračkih.Već osam godina nema ni jednog prvaka u školi.Da je ovo bilo ranije,siguran sam da bi mladi ostali“ ,ističe Terzić.

Direktor Užice razvoja Nikola Maksimović naglašava da se pored Bioske i Sevojna ,radi trenutno na pripremi puta za asfaltiranje puteva u Lunovom selu i Drežniku.

You may also like...