Poskupeo tehnički pregled

SRBIJA – Počela je primena novih pravila i snimanje kompletnog toka provere ispravnosti automobila, što je značajno usporilo čitav proces. To je glavni razlog što je veliki broj stanica već podigao cene tehničkog, jer upola manje vozila uspevaju da pregledaju. Ranije je provera trajala 35, a sada 50 minuta do sat vremena.

Neispravna signalizacija, ne radi migavac na retrovizoru ili zadnji brisač, pokvarena je prskalica za pranje šoferšajbne, treće stop svetlo gubi kontakt, puklo staklo…Ovo su neki od najčešćih nedostataka zbog kojih je u poslednja tri dana, od 50 do 80 odsto vozila „oboreno“ na tehničkom pregledu.

Mnogi još nisu korigovali cene, ali najavljuju da će to uraditi od sledeće nedelje. Tako je pregled pre 6. jula, za putnička vozila koštao uglavnom od 3 000 do 4 500 dinara širom Srbije, a sada je od 5 000 do 7 000, a za teretna vozila negde je i 8 000 dinara.

Vlada Marinković, iz Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda, ističe da su vozači olako shvatili promene.

„Nije suština u ceni tehničkog pregleda, nego je neophodno da vozači pre odlaska na proveru otklone nedostatke koje i sami vide, da ne bi „padali“ zbog trivijalnih stvari. Posle će plaćati novi tehnički, jer ne mogu da stignu da poprave ono što treba u roku od tri dana, ili će jedan period biti bez registracije, što će ih još skuplje koštati, ako tako voze“, rekao je Marinković.

Izvor: Novosti

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.