Posao za mlade zavarivače (video)

UŽICE-Petorica mladih nezaposlenih Užičana ,koji su završili prekvalifikaciju u okviru projekta Ministarstva omladine i sporta “Partnerstvom do posla”,potpisalo je danas ugovore i počelo da radi u firmi “Jedinstvo Metalogradnja” u Sevojnu.

 

Petorica do sada nezaposlenih mladića,dobilo je stalan posao po završetku obuke u Institutu “Goša” u Smederevskoj Palanci.

“Radi se o deficitarnom zanimanju.Našoj firmi su uvek potrebni zavarivači,limari i bravari,ali je teško naći radnu snagu,jer mladi nisu zainteresovani da se bave tim poslovima.Zato je ovaj projekat značajan”,rekao je direktor Jedinstvo Metalogradnje Dejan Stevanović.

 

Novozaposleni mladi radnici,kojima je danas bio i prvi radni dan u firmi u Sevojnu,ističu da su doneli ispravnu odluku kada su se prijavili za prekvalifikaciju,jer im je ona obezbedila stalan posao.

Projekat “Partnerstvom do posla” finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta sa 2.570.000 dinara,a sproveli su ga Užički centar za ljudska prava i demokratiju u saradnji sa Kancelarijom za mlade Sevojno ,Nacionalnom službom za zapošljavanje i firmom “Jedinstvo Metalogradnja” Sevojno.

Bojana Otašević iz Kancelarije za mlade Sevojno ističe da je to tek početk saradnje .

 

“Inicijativa za učešće u projektu potekla je od nas zbog toga što je to jedan od načina da mladi ljudi dođu do posla.Cilj nam je da što više ovakvih projekata sprovodimo u saradnji sa privredom ,kako bi se što više mladih Užičana zaposlilo”,rekla je Otaševićeva .

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.