Posao za 131 nezaposleno lice

UŽICE-Danas je 131 lice sa evidencije užičke filijale potpisalo  ugovore za samozapošljavanje, realizaciju programa stručne prakse na zahtev privatnih poslodavaca i javnih radova.

 

Grad Užice i Nacionalna služba za zapošljavanje  zajednički su izdvojili 13,38 miliona dinara za realizaciju tri programa aktivne politike zapošljavanja .
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović pohvalio je užičku lokalnu samoupravu koja je sredstvima od oko 10 miliona dinara uz učešće NSZ doprinela zapošljavanju teže zapošljivih katerogijama preko javnih radova, stručnu praksa za zapošljavanje mladih i samozapošljavanje za sva nezaposlena lica.
„Cilj je da se ostvari što bolja saradnja sa poslodavcima, lokalnim samoupravama i svim partnerima koji mogu doprineti što većem zapošljavanju“, istakao je Martinović.
 Grad Užice dodeljuje subvencije za ova tri programa kroz mere NSZ koje su prioritetne u Lokalnom akcionom planu zapošljavanja za 2015.godinu. Za javne radove biće angažovano 69 lica, za samozapošljavanje su 32 subvencije i 30 ugovora za stručnu praksu.
„U narednom periodu dobićemo još sredstava od Nacionalne službe i od sutra biće raspisani novi javni pozivi za samozapošljavanje i javne radove“, rekao je član Gradskog veća Branko Gavrilović.
Jednokratna subvencija za samozapošljavanje iznosi 160 000 dinara, a za osobe sa invaliditetom 200 000 dinara.
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.