Porodični koncert održan u Gradskoj kući (VIDEO)

UŽICE – U Gradskoj kući održan je Porodični koncert, u organizaciji Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“. Koncert je koncipiran kao nastup učenika muzičke škole sa njihovim roditeljima, braćom, sestrama ili nekim drugim članom porodice, od kojih su neki i sami muzički obrazovani.

„Prema mojim saznanjima, ovo je jedini koncert ovog tipa koji se organizuje južno od Beograda. Na programu su dela tradicionalne muzike, kao i aranžmani domaćih i stranih pesama koji su prilagođeni uzrastu učenika. Ovo je bitno, jer roditelji mogu da se upoznaju sa kompozicijama koje njihova deca vežbaju u školi“, kaže profesor Čedomir Milojević.

Ideja za ovakav koncert potekla je od školskog pedagoga Marije Kovačević Mišić.

„Treba uvek podržati decu. Ja sam inače u crkvenom horu, tako da sam amater i nije mi preterano teško da se prilagodim dečjem uzrastu po pitanju muzike“, kaže Ljiljana Đurić, jedna od roditelja učesnika.

Porodični koncert u Gradskoj kući
Foto: Printscreen

Savo Đorđević je učenik 4. razreda i na koncertu je nastupio sa svojom majkom.

„Sviram klarinet, koji mi je kada sam počinjao bio najzanimljiviji instrument. Znače nam ovakvi koncerti, tu sam sa majkom koja peva sopran i veoma lepo peva“, kaže Savo.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.