Poraz od komšija (VIDEO)

UŽICE – Sloboda je poražena pred svojim navijačima od Borca iz Čačka ali to ne treba da brine jer Čačani u ovom trenutku nisu reper.

Pred 1200 gledalaca u hali sportova Veliki park Sloboda i Borac su odigrali jedan dobar, takmičarski meč u kom su puleni Jovice Arsića pokazali više zrelosti i smirenosti pa rezultat nije ni jednog trenutka dolazio u pitanje.

Užička publika je sa nestrpljenjem čekala ovaj meč jer je igrački kadar dosta promenjen, pa su želeli da vide o kakvim se igračima radi. Utakmica je počela minutom ćutanja za Dragana Popovića potpredsednika KK Sloboda, a posthumnu plaketu njegovom sinu Vasiliju Popoviću uručio je Dejan Hristovski.

Borac je od samog starta stavio do znanja da neće ništa prepuštati slučaju i prvu četvrtinu rešava u svoju korist 27:18. U drugoj četvrini Borac je predvođen Ilijom i Radovanom Đokovićem kao i neverovatnim Marinovićem imao najveću prednost od 15 poena (28:43) ali se mora reći da su domaći igrači bili izuzetno dekoncentrisani sa linije slobodnih bacanja o čemu svedoči podatak da su pri rezultatu 27:41 promašili čak pet šuteva, pa nisu ni mogli boljem da se nadaju do kraja poluvremena koje je završeno rezultatom 35:48.

Malo su se zategli domaći igrači pa su na momente pretili Čačanima, a najbliži su bili u 25. minutu kada su dva Amerikanca u redovima Slobode svojom akcijom podigli na noge celu halu. Ali gosti još jednom lagano odbijaju napad protivnika i do kraja treće četvrtine ponovo je bila pristojna razlika u njihovu korist 62:76. Sloboda u uvodnim trenucima poslednje četvrtine pravi seriju 7:0 želeći da uđe u neizvseniju završnicu što košarkaši Borca nisu dozvolili i na krajusu  sasvim zasluženo odneli ceo plen iz Užica. Radovan Đoković je bio najefikasniji u redovima Borca sa 19 poena ( 1/4 za dva, 4/6 za tri i 5/6 za jedan poen), kapiten Marinović je ubacio 16 dok su dvocifreni bili i Ilija Đoković 11 i Filip Zekavičić 10. Kod domaće ekipe Sava Trajković je imao skor od 14 poena sa dobrim procentima šuta ( 100% za dva, i 75% u šutu za tri i sa linije slobodnih bacanja) Hristov je postigao 13 a Abrams poen manje. Kadiri i Čomagić su ubacili po 10 poena.

 

Sve u svemu dobar košarkaški meč u kom je svaki detalj bio na visokom nivou.

You may also like...