Poraz košarkaša Zlatibora

ZRENJANIN – U derbi susretu 19. kola Druge lige ekipa iz Čajetine je posle dosta uzbudljive i neizvesne utakmice , doživela četrvti poraz 74:70 ali je zadržala realne izglede da se plasira u najviši rang.

Zlatibor je bio bolji u prvom periodu i bio u konstantnom vođstvu a onda je došlo do neshvatljivog pada u igri , pa su u drugoj četvrtini košarkaši Zlatibora postigli samo četiri poena i to iz jednog šuta za tri poena i jednog slobodnog bacanja.Od rezultata 29:21 za Zlatibor, Proleter je došao na poluvremenu do vođstva od 42:30.Domaćin je napravio seriju od 21:1.
Posle odmora Zlatibor je odigrao veoma dobru treću četvrtinu i u poslednjih deset minuta ušlo se sa rezultatom 56:56.Dolazili su Čajetinci u nekoliko trenutaka i do prednosti od tri do pet poena prednosti ali nije bilo dovoljno koncentracije i snage za totalni preokret.Izgubljene lopte i promašena slobodna bacanja onemogućili su da se slavi u Zrenjaninu.
Kod Zlatibora bolji od ostalih bili su Mandić, Vulić i Mukanović, a kod pobednika istakli su se Atanacković, Lambić, Lalić i Burić.Sada Zlatibor ima jednu pobedu više od Proletera i bolji međusobni skor.

Kristalna dvorana Zrenjanin.Gledalaca:1100 Sudije: Savić, Đorđević,Vlahović
PROLETER: Atanacković 15, Lambić 17, Subotić 1, Burić12, Sucov 2,Lalić 13, Vico, Dugošija 2, Vrzina, Drekić, Božović 10, Obrenović 2
ZLATIBOR: Tmušić , Mukanović 11, Đuričić, Brašanac, Stanisavljević, Jevđić 9, Kojić 12, Vulić 15, Smolović 6, Marić 4, Radić, Mandić 13
U narednom kolu, u petak Zlatibor dočekuje Radnički iz Kragujevca.

D.Milojević

You may also like...