Popunjeni kapaciteti za praznike na Tari (VIDEO)

TARA – Svi smeštajni kapaciteti u „Omorici“ i „Belom Boru“ na Tari bili su popunjeni za novogodišnje praznike, dok je oko 200 turista u ovim hotelima dočekalo i proslavilo Božić.

Iako se veruje da se Božić dočekuje kući uz porodicu, oko 200 turista provelo je ova praznik na Tari. Dugo godina joj dolaze, pa se osećaju kao kod kuće, a zajedno idu u seču badnjaka i okupljaju se oko trpeze u hotelu Omorika.

„Slavimo Badnje veče, sečemo Badnjak i željno isčekujemo Božić kako bi se zajedno veselili i radovali Hristovom rođenju,“ kaže Branko Petronijević, rekreator VU „Tara“

U Vojnoj ustanovi Tara kojoj pripadaju Omorika i Beli Bor 600 ležajeva bilo je zauzeto tri meseca pred praznike.

„Tu su porodični ljudi koji već godinama borave u našim hotelima, zbog prirode i ambijenta ne menjaju destinaciju. Ove godine smo startovali sa potpuno renoviranih 18 soba za koje se već i sada traži mesto više“, kaže Vesna Gagić iz Vojne ustanove „Tara“.

Pored hotela mesto više traži se i u mnogobrojnim aparatmanima, vilama i vikendicama.

Ko na Taru dodje jedom uvek joj se vraća, kažu njeni stalni posetioci dodajući da je više vole od Zlatibora jer nije urbanizovana, manje ima gužve, zelena je, šumovita, a opet hoteli imaju raznolikog sadržaja i za decu i za odrasle.  Manjka snega ove godine, ali ne mare, vazduha s mirisom borova, vidikovaca i jedinstvne prirode ne manjka.

Tara je dobra i za astmatičare, plućne i srčane bolesnike, a njeni posetioci kući se vraćaju sa pravim „lekovitim“ suvenirima: med za imunitet, gvožđe, krv, suvo voće, med od borovih iglica, „seksi skočko“…

You may also like...