Popović:Vladina Kancelarija za saradnju sa Rusijom prioritet (video)

UŽICE-Jedan od prioriteta Srpske narodne partije u novoj Vladi biće osnivanje Kancelarije za ekonomsku saradnju sa Ruskom federacijom,poručio je lider ove partije Nenad Popović  u Užicu.

 

popovic snp“Srbija je jedina zemlja koja ima mogućnost da na rusko tržište izvozi robu bez carine i zato su srpski proizvodi na tom tržištu jeftiniji za 20 do 25 odsto.Veliki broj poljoprivrednika koristi ovaj potencijal,ali nemaju još uvek institucionalnu podršku države,koja je od ključnog značaja za veći obim izvoza”,naglasio je Popović.

 

On je istakao da dve kancelarije za saradnju sa Ruskom federacijom na Zlatiboru i Užicu do sada nisu imale veće rezultate,osim u turističkom smislu.

“Rezultati na lokalnom nivou ne mogu da imaju takav efekat na što bi ga imala kancelarija na republičkom nivou.Čak nije dovoljno iskorišćen ni potencijal privlačenja turista u zlatiborski kraj”,naglasio je Popović.

 

On je rekao da Srbija treba da radi ono što i sve zemlje u Evropskoj uniji,koje obavezno imaju neku vrstu institucionalne saradnje sa Rusijom.

Srpska narodna partija na predstojećim parlamentarnim  izborima je nastupa u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom,a u Užicu sa Demokratskom strankom na lokalnim izborima.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.