Ponovo uspostavljena civilna zaštita (video)

UŽICE-Sistem civilne zaštite u užičkom kraju ponovo je uspostavljen posle 20 godina i njim je obuhvaćeno   250 pripadnika koji su prošli obuku.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Policijske uprave u Užicu Saša Cicvarić je istakao da  je  da užički kraj može da se pohvali da je jedan od boljih regiona u Srbiji kada je u pitanju delovanje u vanrednim situacijama,na svečanoj sednici Okružnog i Gradskog štaba civilne zaštite povodom Svetskog dana civilne zaštite.

„U svim opštinama postoje štabovi za vanredne situacije koji jako dobro funkcioništu. Lokalne samouprave deluju preko poverenika civilne zaštite u javnim preduzećima. U sistemu postoji vod za spasavanje na vodi i pod vodom, za gašenje požara, zbrinjavanje, pružanje prve pomoći, RHB zaštitu, osmatranje, uzbunjivanje, za vezu “ naglasio je Cicvarić.

Ispomoć sistema za civilnu zaštitu u gradu Užicu su Crveni Krst i dobrovoljna vatrogasna društva

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković  istakao je da je zahvaljujući Sektoru za vanredne situacije devastirana oblast civilne zaštite dobila na značaju i organizaciono podignuta.

„Tokom problema sa vodosnabdevanjem Užičani su osetili koliko je važno funkcionisanje civilne zaštite u vanrednim situacijama .Ta vanredna situacija u gradu još uvek je na snazi i u dogovoru sa nadležnima u ministarstvu nećemo je ukidati da završetka rekonstrukcije Fabrike vode.To nam omogućava brzu reakciju u slučaju prekida u vodosnabdevanju,do koga se nadam da neće dolaziti“ rekao je Petković.

 

You may also like...