Ponovo u funkciji javni prevoz u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Gradski prevoz počeo je danas sa radom u letnjem režimu saobraćaja. Potpuno je obustavljen 21. marta nakon uvođenja vanrednog stanja i posle više od mesec dana putnici će ponovo moći da koriste javni prevoz, ali uz obavezne mere zaštite.

Prema instrukcijama Ministarstva za saobraćaj vozila moraju biti dezinfikovana, vozno osoblje je dužno da nosi maske i rukavice, a kondukteri vizire. Sva vozila su označena obaveštenjima sa uputstvom na kojim vratima se odvijaju ulaz i izlaz, zatim smerom kretanja putnika u autobusu i fizičkog rastojanja.

„Posle svake vožnje, odnosno posle svaka dva obrta u gradskom prevozu, se vrši dezinfekcija, čišćenje posle svake smene takodje. I uveče se sva vozila dezinkfikuju odredjenim sredstvima. Za sada nema mnogo putnika i mislim da gradjani sami znaju kakve su instrukcije, ne putuju bez preterane potrebe i većina putnika su radnici“, rekao je direktor autobuske stanice Dragan Marjanović.

Sa radom je počeo i međugradski prevoz pa je autobuska stanica ponovo otvorena, ali u smanjenom kapacitetu.

„Prevoznici su dostavili odredjene redove vožnje tako da i oni rade smanjenim kapacitetom, ali su krenuli danas sa saobraćajem. Njihov dalji raspored vožnje pretežno će zavisiti od potreba i broja putnika koje budu imali“, rekao je Marjanović.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.