Ponovo saobraćaj kroz tunele (video)

UŽICE-Iako je od 15.juna po odluci gradskog rukovodstva na snazi trajna zabrana saobraćaja za motorna vozila trasom stare pruge do Staparske banje,doneta zbog bezbednosti pešaka i biciklista ,Gradsko veće će na sutrašnjoj sednici  ponovo izmeniti režim saobraćaja na ovoj deonici.

Po rečima zamenika gradonačelnika Nemanje Nešića  gradski većnici će sutra usvojiti poslovnik ,kojim će se saobraćaj od Turice do Staparske banje organizovati neizmenično.

„Napravili smo ustupak meštanima i ribolovcima i dozvolili da motorna vozila prolaze ovom trasom u noćnim satima i od 14 do 15 časova.Zabrana saobraćaja važiće od 8 do 14 časova i od 15 do 22 časa“,rekao je Nešić i najavio da će biti postavljene i rampe u Turici i kod Staparske banje.

Nedostatak saobraćajne signalizacije Nešić objašnjava činjenicom da se u planskoj dokumentaciji ova trasa vodi kao pruga,a ne put.

Nešić je najavio i da će u narednom periodu ,sredstvima Puteva Srbije,biti asfaltirano 800 metara  puta od Staparske banje ka Staparima.

You may also like...