Pomozimo Ivani Lazarević! (video)

Za operaciju devetogodišnje Užičanke Ivane Lazarević, koja je rođena sa skraćenjem butne kosti i bez formiranog zgloba kuka, potrebno je još 11 hiljada evra. Operacija u Ruskom gradu Kurganu zakazana je za 1. jun.

 

ivana sediNa prvom pregledu lekari su predlagali amputaciju noge jer u Srbiji nije bilo moguće raditi istezanje noge bez  zgloba. Međutim roditelji to nisu prihvatili i borba za zdravlje njihovog deteta traje već devet godina, u kojima je Ivana imala 9 operacija.
„Čuli smo za kliniku u Kurganu, čiji su lekari Ivani u nekoliko intervencija, u Srbiji i Rusiji  u proteklih 5 godina, ugradili čašicu zgloba kuka, sada je na redu istezanje leve noge kako bi se izjednačila sa desnom. Prognoze lekara su da bi kraća noga mogla da bude istegnuta maksimalno 10c do 12 cm u zavisnosti od njenog fizičkog stanja i imuniteta,“ kaže otac Miroslav.
Troškovi lečenja kćerke, koje je uglavnom snosila porodica Lazarević, do sada su koštali 21 000 evra.
„Troškovi operacije na klinici u Kurganu koštaju 14 000 evra, avionsku kartu smo dobili od naših privrednika u Rusiji i trenutno je u toku akcija prikupljanja novca na nivou grada Užica. U banci su mi rekli da odavno ne pamte ovakav odziv, ali se radi o malim sumama koje građani uplaćuju. Znam da ljudi nemaju para, ali svi pričaju o Ivani. U subotu su nas posetila deca koja su za 8.mart prodavala cveće i čestitke kako bi pomogl Ivani, a ona ih je u znak zahvalnosti nagradila narukvicama koje sama pravi“, priča Ivanin otac uveren da će  pre juna krenuti na put u Rusiju.
„Iako je imala brojne operacije i skoro 2 godine bila u gipsu ili sa aparatima i najveći deo života provela na lečenju, ona sa nastrpljenjem očekuje operaciju u Rusiji. Svako jutro pita jesu li skupljene pare, hoćemo li ići i je li pisao doktor i pored toga što zna šta je čeka i koliko je to bolan proces“, naglasio je Ivanin otac Miroslav za portal ZOOMUE.
Ivani Lazarević možete pomoći uplatom na namenske račune  u Alfa banci:
dinarski račun Alpha banka  180-5012010141031-02 
devizni račin Alpha banka     180501101046077411 
IBAN                                           RS 35180501101046077411
 ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.