Pomoć za najstarije u Novoj Varoši

NOVA VAROŠ – Staračka domaćinstva i hronični bolesnici od danas mogu da na telefonski broj 64-373 pri opštinskoj upravi u Novoj Varoši prijave šta im je potrebno od hrane i lekova, nakon čega će volonteri to kupiti umesto njih i odneti im na kućna vrata. Telefonska linija će biti otvorena svakoga dana, u vremenu od 8 do 20 časova.

Ovo je samo jedna od mera koju je doneo Opštinski štab za vanredne situacije u Novoj Varoši, a povodom odluke države da se na teritoriji cele Srbije uvede vanredno stanje zbog epidemije korone. Iz Štaba su apelovali na sugrađane starije od 65 godine, koji su i najpodložniji zarazi, da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Uprkos odluci o uvođenju vanrednog stanja i ograničenju kretanja „rizičnim grupama stanovništva“ na ulicama Nove varoši danas je ipak bilo puno starijih žitelja. Ispred prodavnica, apoteka i banaka formirani su redovi, a gužve je bilo i na gradskoj pijaci, kao i svaki drugi pazarni dan.

„Nema mesta panici. Mada je poslednjih dana povećana kupovina, svi trgovinski objekti su dobro snadbeveni osnovnim životnim namirnicama. Pojačaćemo nadzor na svim izvorištima kako ne bi došlo do prekida u snadbevanju vodom, a i sve druge komunalne službe radiće normalno. Apelujemo na starije osobe, kao i na hronične bolesnike, da se pridržavaju preporuka i odluka Vlade Srbije i Opštinskog štaba, i da boravak van kuće svedu na najmanju moguću meru“, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Izvor i foto: Varoške novine

You may also like...