Pomoć za Drežnik, Nikojeviće i Ravni (VIDEO)

UŽICE – Niko neće biti zaboravljen i niko ne sme biti gladan, poruka je koju je gradonačelnik Užica Tihomir Petković poslao svim sugrađanima. Odmah po proglašenju vanrednog stanja u Srbiji, užički Krizni štab je u saradnji sa CK i Centrom za socijalni rad napravio plan podele pomoći socijalno najugroženijim porodicama na teritoriji grada.

S obzirom na to da u selima ima više starijih meštana kojima je zabranjeno kretanje pa samim tim i nabavka namirnica, onda je podela hrane na terenu i dostava na kućnu adresu najbolji način da se oni u ovom vanrednom stanju podmire osnovnim životnim potrepštinama.

„Mi trenutno u selu Drežnik imamo 16 koji primaju pomoć Ck, nešto smo i korigovali, dodali smo još par onih najugroženijih“, rekao je Vladan Žeravčić, predsednik MZ Drežnik.

Ukupno 88 prehrambenih i 54 higijenska paketa podeljena su u selima Drežnik, Ravni, Skržuti i Nikojevići.

„To su vredni paketi pričali smo više puta koji omogućavaju porodicama da se duži vremenski period prehrane, da održavaju higijenu. Grad Užice je za sada odvojio novac za 1400 paketa, sa ovim danas podeljeno je 1045“, istakao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

On je odao posebnu zahvalnost užičkom CK koji je jedna od najboljih organizacija u Srbiji i zahvaljujući kojem se ova podela i odvija ovako brzo na teritoriji celog grada. Gradski Krizni štab je u stalnom kontaktu sa poverenicima mesnih zajednica kako bi znali koje probleme treba hitno rešavati.

„Verujem da je malo ko od socijalno ugroženih u problemu. Ako jeste i ako me sluša, ako smo negde napravili propust neka zovu kol centar grada i CK da pomoć stigne i do njih“, apelovao je na Užičane prvi čovek grada.

Podela će biti nastavljena i narednih dana, a ukoliko bude potrebe i vanredno stanje potraje duže grad će, zahvaljujući organizacijama koje su spremne da pomognu, nastaviti podelu paketa sve dok to bude potrebno.

Gradonačelnik je rekao da neće biti zaboravljeni ni penzioneri te da će grad u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima i sredstvima u budžetu, opredeliti novac za najstarije sugrađane sa najmanjim penzijama .

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.