Pomoć stočarima u Novoj Varoši

NOVA VAROŠ – U okviru Programa mera za provođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za ovu godinu, Opština Nova Varoš planirala je i subvencionisanje veštačkog osemenjavanja krava.

Ova mera se uspešno realizuje od 2018. godine, s ciljem unapređenja stočarstva, odnosno rasnog sastava grla krupne stoke na teritoriji opštine Nova Varoš, a samo prošle godine prijavilo se 541 poljoprivredno gazdinstvo sa teritorije opštine Nova Varoš za šta je iz budžeta izdvojena 2.381.000 dinara.

Subvencija iznosi  1.000,00 dinara po jednom osemenjenom grlu. Zainteresovani poljoprivrednici treba da dostave fotokopiju lične karte nosioca gazdinstva, potvrdu o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva i potvrdu iz Veterinarske stanice o stočnom fondu.

Uz to treba dostaviti i fotokopiju kartice namenskog računa, fotokopiju kartona veštačkog osemenjavanja i uverenje o izmirenim obavezama na dan podnošenja zahteva.

Potrebna  dokumentacija se predaje u  Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave Nova Varoš,  kancelarija br. 307, svakog radnog dana od 08-15 časova.

Prijem zahteva za ostvarivanje prava na subvencionisano osemenjavanje krava počeće od ponedeljka 18. maja.

PP Media

You may also like...