Pomoć porodici Mitrašinović

Grad Užice obezbedio je porodici Mitrašinović, koja ima dvoje teško obolele dece, 2 300 000 dinara za trajno  rešavanje stambenog problema.

Porodica Mitrašionović sa teško obolelom decom, dvadesetsedmogodišnjim Radošem i dvadesetpetogodišnjim Markom, trenutno stanuje u privatnoj kući, u naselju Carina, koju ima je ranije obezbedio Grad Užice. Međutim sada moraju da nađu novi smeštaj. 
„Grad Užice se obavezao, po Ugovoru o razmeni nepokretnosti sa vlasnikom kuće, da oslobodi prostor u kome je trenutno smeštena porodica Mitrašinović. Mi smo našli način da obezbedimo 2 300 000 dinara da nađu novi smeštaj“, rekao je gradonačelnik Užica Saša Milošević. 
„Ovaj novac biće dovoljan da se obezbedi druga stambena jedinica, ali ne i da se stambeni problem ove porodici trajno reši“, naglasio je Milošević.
Milka Mitrašinović, majka obolelih mladića kaže da njena borba za trajno stambeno rešenje traje 18 godina i da joj je grad i do sada pomagao.
„Ovo sredstva što sam danas dobila, iako mnogo znače neće trajno rešiti problem smeštaja moje porodice. Nadam se da će još neko prići i pomoći. Vlasnik kuće u kojoj smo sada rekao mi je da možemo da ostanemo dok ne rešimo problem i obećao da će pomoći. Trenutno tražimo lokaciju, ali do sada nismo našli adekvatan  prizemni prostor sa dvorištem za dvoje dece u invalidskim kolicima,“rekla ja Milka Mitrašinović .
Mitrašinovićka očekuje da će uz pomoć humanih ljudi njihov dugogodišnji stambeni problem biti rešen.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.