Pomoć mladim preduzetnicima (VIDEO)

UŽICE – Razvojna agencija Srbije i akreditovane regionalne razvojne agencije sprovodiće paket usluga za mlade i žene preduzetnice, kako bi im pomogli u započinjanju sopstvenog biznisa.

Paket usluga objavljuje se u skladu sa Programom seta usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2021. godini.

Paket usluga za mlade podrazumeva pomoć stručnog lica iz ARRA mladom, potencijalnom ili novoosnovanom preduzetniku, starosti od 18 do 30 godina.

Pomoć se sastoji od savetodavnih usluga, obavezne obuke, jedne ili više specijalizovanih obuka i mentoring usluge.

Paket usluga za žene preduzetnice podrazumeva pomoć stručnog lica iz ARRA privrednom subjektu čiji je osnivač ili vlasnik žena ili je žena jedan od vlasnika sa većinskimm udelom u vlasništvu i jedan od zakonskim zastupnika.

„Ova usluga namenjena je potencijalnom preduzetniku, mladom čoveku koji ima poslovnu ideju, ali nije uspeo još uvek da je pretvori u poslovni poduhvat“, kaže viši savetnik ARRA Zlatibor Nataša Jovanović.

„Činjenica je da je ovaj program Ministarstva privrede pre svega usmeren ka mladim ljudima, kao i pripadnicama ženske populacije, pa zato ovaj poduhvat ima još veći značaj. Veliki broj naših sugrađana i sugrađanki poseduje kreativne ideje, ali im je potrebna stručna pomoć u tim prvim danima poslovanja. Upravo zbog tog nedostatka znanja, najveći broj početnika i napušta biznis“, rekao je zamenik gradonačelnika grada Užica Dragoljub Stojadinović.

Poziv na učešće traje do 1. aprila.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.