Pomoć EU od 3,6 miliona evra za poplavljena područja (video)

 ŠABAC-Evropska unija obezbedila je 3,6 miliona evra pomoći poplavljenim gradovima i opštinama u Srbiji i Bosni i Hercegovini  koji su pretrpeli štetu u prošlogodišnjim poplavama ,kroz program prekogranične saradnje koji je danas predstavljen u Šapcu.

 

“Na ovu donaciju iz predpristupnih fondova EU mogu da računaju svi gradovi ,opštine,javne I druge neprofitne institucije I ustanove zadužene za raspolaganje vodnim resursima I iz oblasti vezanim za vanredne situacije.Nadamo se da ćemo dobiti kvalitetne projekte”,istakla je projekt menadžer u Delegaciji EU u Srbiji Elizabeta Sartorel.

 

Projekat sprovodi Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije  u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije BIH I delegacijama EU u obe zemlje.

“Ovo je izuzetno važan  program jer se odnosi na sanaciju šteta od poplava koje su u maju prošle godine napravile veliku štetu u delovima Srbije I BIH.Očekujemo I projekte koji su vezani za prevenciju da se takve štete  u budućnosti ne dešavaju”,naglasila je pomoćnica direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Sanda Šimić.

 

Pomoć EU od 3,6 miliona evra realizuje se kroz program prekogranične saradnje Srbija-BIH.

“Dodatnu vrednost projektu daće pregogranična saradnja I očekujemo veliki odziv ,bilo da se radi o sanaciji štete ili prevenciji”,rekao je šef Zajedničkog tehničkog sekretarijata prekograničnog programa Srbija-Bosna I Hercegovina Nemanja Nešić.

 

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić istakao je da je prekogranična saradnja izuzetno značajna u rešavanju postojećih problema I da Šabac tu vrstu saradnje već ima sa Slavonskim Brodom u Hrvatskoj.

“Cilj nam je ne samo da se odbranimo od poplava,već da radimo I na prevenciji I spremno dočekamo neke buduće poplave.Ovakvi projekti doprineće bezbednosti naših građana”,rekao je Pajić.

 

Donacija je namenjena Sremskom,Kolubarskom,Mačvanskom I Zlatiborskom okrugu u Srbiji.Konkurs je otvoren do 20.jula.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.