Pomoć države i za hotel „Požega“


POŽEGA-Vlada Republike Srbije usvojila je program rasporeda korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom covid – 19. Programom su obuhvaćeni hoteli u privatnom vlasništvu u 67 opština i gradova u Srbiji kojima će biti dodeljene subvencije u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, odnosno po svakoj sobi, u dinarskoj protivvrednosti.

Požega total
Foto: ZooMUE

Hotelijeri gube pravo na korišćenje ovih subvencija ukoliko smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto u periodu od 15. avgusta do 31. decembra 2020. godine.

Jasmina Filipović menadžer gradskog hotela „Požega“, gostujući u našem jutarnjem programu, rekla je da su vlasnici gradskih hotela zadovoljni jednokratnom podrškom države radi ublažavanja posledica pandemije i dodala da je to velika pomoć koju će gradski hotel moći da iskoristi za plaćanje radnika i za dalji nesmetani rad i promociju. Ako se ima u vidu da naš hotel ima 30 zaposlenih ,da svake godine imamo investiciona ulaganja a da mesecima radimo sa svega 30 odsto kapaciteta onda moramo istaći zadovoljstvo ovom odlukom jer je to bespovratna pomoć, a bez nje bi mnogo teško opstali, kaže Jasmina Filipović, menadžer gradskog hotela „Požega“.

Radio Požega

foto.opstina pozega

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.