Položen kamen temeljac za rekonstrukciju Fabrike vode (video)

UŽICE- Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović postavila je danas kamen temeljac za rekonstrukciju i dogradnju Fabrike vode u Užicu,zahvaljujući kojoj će 70 hiljada Užičana za godinu dana dobiti kvalitetnu pijaću vodu.

mihailovic-kamen-temeljac1“Posle više od 30 godina Užice će dobiti novu Fabriku vode,koju je trebalo da dobije mnogo ranije.Ova Vlada pokazala je u proteklih 6 meseci da je moguće obezbediti novac,uraditi projekat,izabrati izvođače ,kao i projektantski nadzor.Tako da će Užičani za godinu dana piti kvalitetnu vodu,a Vlada Republike Srbije obezbediće sredstva za kompletnu rekonstrukciju Fabrike vode”,poručila je Mihajlovićeva.

Za prvu fazu rekonstrukcije i dogradnje Vlada Republike Srbije izdvojila je preko tri miliona evra,dok je za postavljanje filtera u drugoj fazi potrebno još 1,8 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je da će Užičani već po završetku prve faze rekonstrukcije Fabrike vode najverovatnije moći da koriste vodu sa akumulacije Vrutci,koja zbog pojave algi nije u upotrebi od decembra 2013.godine.

Petković je podsetio da je od tada Vlada Rebublike Srbije u rešavanje problema vodosnabdevanja Užica pijacom vodom uložila milion evra za izgradnju alternativnog vodovoda sa Sušičkih vrela,sa koga se Užičani još uvek snabdevaju pijaćom vodom,dok je za izradu projekata rekonstrukcije Fabrike vode i sanacije  akumulacije Vrutci uložila 300 hiljada evra.

“Sanacija akumulacije Vrutci je dugotrajniji i mnogo skuplji proces.Tim problemom bavićemo se po završetku Fabrike vode”,rekao je Petković.

Zbog problema sa pijaćom vodom ,prilikom pojave algi u akumulaciji Vrutci pre skoro tri godine,u Užicu je još uvek na snazi vanredna situacija .

You may also like...