Položen kamen temeljac za izgradnju Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru (video)

ZLATIBOR-Ministar turizma Rasim Ljajić najavio je da je opredeljenje  Vlade Srbiji u ovoj godini izgradnja sporstske infrastrukture u centrima u cilju unapređenja sportskog turizma.

okcLjajić je istakao da su ove godine izgrađena  četri košarkaška terena u Velikom Gradištu vredna 15 miliona dinara,a gradi se i sportska hala u koju će biti uloženo do 55 miliona dinara.

Po rečima Ljajića u Novom Pazaru biće izgrađen atletski kamp za pripreme sportista,jedinstven u regionu,dok će Vrnjačka banja biti centar vaterpolo sporta po završetku bazena .

Na Zlatiboru Vlada će finansirati izgradnju još dva fudbalska terena vrednosti 20 miliona dinara ,rekao je ministar Ljajić koji je na ovoj planini položio kamen temeljac za izgradnju Omladinskog kulturnog centra i prisustvovao otvaranju bazena u dečjem odmaralištu Golija.

“Zlatibor je lider u planinskom turizmu ,koji poseti trećina gostiju koja boravi na srpskim planinama.Zavrsetkom Omladinskog kulturnog centra poboljšaće se ukupan turistički promet i povećati broj gostiju koji ovde dolaze.Činimo sve da Zlatibor i u infrastrukturnom smislu bude jedan od vodećih centara u regionu”,rekao je Ljajić.

Omladinski kulturni centar na Zlatiboru imaće oko 2000 kvadratnih metara prostora.U okviru centra nalaziće se bioskopska sala,sala za pozorišne predstave,galerija i biblioteka,ajedan deo centra biće namenjen i za aktivnosti osoba sa invaliditetom.Vrednost objekta je 130 miliona dinara,od čega ministarstvo turizma učestvuje sa 40 miliona dinara .Rok za završetak radova je 1. septembar 2017.godine.

Ministar Rasim Ljajić danas je prisustvovao i svečanom otvaranju zatvorenog bazena u dečjem odmaralištu Golija,dimenzija devet puta pet metara .

Ministarstvo turizma finansiralo je izgradnju bazena i proširenje smeštajnih kapaciteta sa 26 ležajeva sa 13 miliona dinara.Grad Užice je obezbedio 4,6 miliona dinara ,a ustanova Dečje odmaralište Zlatibor 10,1 milion dinara sopstvenih sredstava.

You may also like...