Policijski čas za 1.maj

BEOGRAD-Iako su stručnjaci bili jedinstvenu u stavu da je potreban policijski čas i tokom prvomajskih praznika, predsednik Vučić rekao je tokom gostovanja na RTS-u da će policijski čas trajati samo 35 sati, od četvrtka u 18 sati do subote u 5 ujutru.

Ono o čemu se prethodnih dana nezvanično govorilo, sada je potvrđeno – neće biti policijskog časa od 83 sata, već će on trajati 35 sati i građani će biti zatvoreni „samo“ za 1. maj, Međunarodni praznik rada.

Kako je rekao predsednik Aleksandar Vučić u emisiji Oko na RTS-u, sutra će se izaći sa novim predlogom, a iako sam kaže da treba slušati stručnjake i lekare – ovog puta ih neće poslušati.

foto.zoomue


„Vi govorite nečemu što treba da bude nesporno, a treba da slušamo stručnjake i lekare. Kao što smo svi stručnjaci za politiku i fudbal, sada smo svi stručnjaci za korona virus. Na kriznom štabu sam pitao 5 puta šta misle. Ja sam rekao razumem, mi ćemo sutra izaći sa predlogom da sutra u 18 sati počne zabrana kretanja i da traje do subotu u 5 ujutru“ , rekao je Vučić.

Zabrana kretanja od 35 sati neće važiti za penzionere, koji će, kako kaže Vučić, u petak imati 2 puta po sat vremena za šetanje.

„Od subote ujutru ide sve normalno. Subota i nedelja biće kao radni dani, od 18 sati počinje policijski čas. S tim da neće smeti okupljanja više od 5 osoba i to će biti kontrolisano. Mislim da su svi zadovoljni, negde je to i racionalna odluka. Čini mi se da ima logike „,rekao je predsednik.

RTS

You may also like...