Policija :Za veću bezbednost potreban video nadzor u Užicu

Užice -Na teritoriji Policijske uprave u Užicu u prvih osam meseci ove godine zabeleženo je povoljno stanje javne bezbednosti,a broj krivičnih dela manji je za tri odsto,dok je za deset odsto povećan broj razrešenih krivičnih dela privrednog kriminala saopštio je načelnik Policijske uprave Užice Saša Misailović.

policija-kzs1„Od ukupnog broja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima, rasvetljeno je njih 320, odnosno 68 odsto, što nas svrstava u sam vrh srpske policije“, istakao je Misailović.

Od početka godine u Užicu su se desile tri pucnjave ,u Krčagovu,kod autobuske stanice i na Rakijskoj pijaci,u kojima su tri osobe ranjene.

„Policija radi na rasvetljavanju tih dela, ali postoje dela koja se teško dokazuju. Sa predstavnicma lokalnih samouprava započeli smo razgovore o postavljanju većeg broja video nadzora, što bi doprinelo i većoj bezbednosti“, rekao je Misailović.

Od januara do avgusta zaplenjeno je više od 128 kilograma droge i 1.500 komada droge i drugih narkotičkih sredstava.Otkriveno je 75 krivičnih dela u vezi sa opojnim drogama,kao i jedna laboratorija za proizvodnju marihuane  na Zlatiboru, što je za 67 posto više nego u istom periodu lane.

policija-kzsOd početka godine evidentirano je 18.380 saobraćajnih prekršaja što je za 75 posto više nego u istom periodu prošle godine. Broj poginulih lica u saobraćajnim nezgodama smanjen je za 32 posto. Poginulo je 15, a prošle godine u istom periodu 22 lica. Iz saobraćaja je isključeno 1.356 vozača od kojih više od 1.000 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

You may also like...