Policija kažnjava pešake

UŽICE – Analizirajući stanje bezbednosti saobraćaja, za prvih šest meseci ove godine, na delu putne mreže koja pokriva Saobraćajna policijska ispostava Užice, evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda, u kojima su učesnici bili pešaci. U ovim nezgodama, tri pešaka su zadobila teže povrede, a pet lakše.

Kako bi unapredili stanje bezbednosti u saobraćaju, užički policijski službenici su 23. jula ove godine, sproveli akciju pojačane kontrole usmerenu na otkrivanje saobraćajnih prekršaja, među kojima i onih koje čine pešaci. Tom prilikom ukupno je otkriveno i sankcionisano 52 prekršaja, a četiri pešaka policija je zatekla dok su nepropisno prelazili ulicu, tj. van obeleženog pešačkog prelaza.

I u narednom periodu aktivnosti saobraćajne policije će biti usmerene na otkrivanje i procesuiranje saobraćajnih prekršaja, pogotovo onih koji doprinose povećanju rizika za nastanak saobraćajnih nezgoda.

Iz Policijske uprave Užice apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

InfoERA

You may also like...