Pola veka na jednom poslu (VIDEO)

ZLATAR Kažu da u savremenom društvu čovek za života promeni u proseku šest poslova, a Dragan Lečić je pola veka konobar i to u jednom hotelu! Teško mu je da objasni mladima kako nikada nije razmišljao da promeni radno mesto, ali i koja je bila čast i sreća uslužiti Tita.

U svojih 65 godina Dragan je na posao išao samo u zlatarski hotel Panorama. U njega je kročio te godine kada se hotel i otvorio došavši na praksu i dan danas pamti oduševljenje gostiju hotelom i uslugom.

„Jedva sa čekao da kolicima prođem i poslužim goste. Sećam se dobro grupe od šest osoba, a kad sam ih uslužio jedna gospođa kaže da se oseća kao da plovi na brodu. Toliko je bilo divno kad je hotel otvoren“, priseća se Dragan.

Završivši praksu i po povratku iz vojske zaposlio se Dragan i zvanično 1975. godine u Panorami, a iste te godine u hotel je svratio i Tito. Priča Dragan kako je imao svoju svitu konobara, ali kako je i on dobio priliku da ga usluži, a za to ima i uramljen dokaz.

„Tito je pio konjak i vino, Jovanka vino. Retko je bilo da se čoveku desi da bude pored njega, da ga usluži, i dan danas se sećam koliko sam bio radostan, kao da sam leteo, ništa mi nije bilo teško“, priča Dragan.

Uslužio je Dragan mnoge državnike narednih godina i ugledne ličnosti, ali takvu čast da usluži nekoga kao Tita nije imao. To on danas, kaže, ne može ni da objasni mladim ljudima, a ne može ni da im objasni da nikada nije ni pomislio da promeni posao, niti firmu.

„Jednosavno sam se zaljubio u Panoramu i Zlatar. Teško je to mladi da danas razumeju, da to može da se doživi. Oni sanjaju o tome, a idu od posla do posla, od firme do firme“, zaključuje Dragan.

Pola veka života slavi hotel Panorama, a pola veka rada u njoj Dragan. Kaže da se mnogo promenilo, da su nekad gosti bili gospodstveniji, a struka otmenija. Šteta je, kaže, i što nema mlađeg kadra zainteresovanog da se školuju za konobare. A baš takvi fale, Panorami i Zlataru, planini koja ubrzano razvija turizam.

You may also like...