Pol pozicija za Vesnića na Hungaroringu (video)

HUNGARORING – Vozač EKO Lein racing teama Milovan Vesnić bio je najbrži na zvaničnim kvalifikacijama za prvu sprint trku sezone CEZ-a na Hungaroring u Mađarskoj ispred domaće takmičarke Edine Bus i Zorana Kastratovića.

hungaroring vesnicMilovan Mikica Vesnić je na najbolji mogući način započeo svoj takmičarski pogram za sezonu 2016. Rezultat je utoliko bolji ako se uzme u obzir da je ovo prvi Vesnićev nastup u novom automobilu Seat Leon Racer i to stare kup specifikacije. Najmlađi član tima Mladen Lalušić završio je kao četvrti dok će Rudolf Pešović sutrašnju trku startovati sa pozicije broj sedam.

 

„Ne mogu reći da nisam zadovoljan ali moglo je i malo bolje jer je na žalost u mom najbržem krugu trening prekinut.“ – izjavio je Vesnić odmah nakon kvalifikacija – „Sa druge strane za prvi nastup u Seatu sasvim zadovoljavajuće. Verujem da ovaj tempo mogu održati i na sutrašnjoj trci i sezonu započeti pobedom. Što se timskih kolega iz tima tiče i Mladen i Rudi sigurno mogu bolje i biće bolji kako trkački vikend odmiče.“

 

„Ovo mi je prvi zvanični nastup na ovoj stazi i realno još uvek učim. Jedva čekam sutrašnju trku ali i zajednički nastup sa Mikicom u okviru endurance klase.“ – poručio je Lalušić.

Prošle godine treći generalno Rudi Pešović nije najzadovoljniji današnjim nastupom – „Jednostavno se vidi da mi nedostaje trkačkih kilometara. Pauza je bila duga ja sam bukvalno iz aviona seo u auto i trebaće mi vremena da se adaptiram. Prošle sezone sam ovde bio trećeplasiran. Sada kada su Seati na stazi biće teško ponoviti taj rezultat ali daću sve od sebe na sutrašnjoj trci.“

hungaroring rudiPred ASK EKO Lein racing teamom Vesnić su naporna dva dana trkanja u Mađarskoj. Sutra je na programu prva sprint trka, kvalifikacije za drugu i endurance dok u subotu srpski automobilisti voze drugu sprint trku a šlag na torti biće prvi zajednički nastup Lalušića i Vesnića u jednočasovnoj endurance trci koja zatvara program prvog trkačkog vikenda u okviru šampionata centralne Evrope.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.