Bujični potoci pokrenuli kližišta u Prijepolju

PRIJEPOLJE – Usled naglog topljenja snega i obilnih padavina koje su od početka godine zadesile prijepoljsku opštinu došlo je do naglog punjenja korita bujičnih potoka koji su pokrenuli klizišta a ugroženo je i pravoslavno groblje.

Predstavnici lokalne samouprave zajedno sa predsesnikom Mesne zajednice Prijepolje Edinom Bećirovićem, obišli su tokom vikenda teren i nakon toga po hitnom postupku angažovali mašine kako bi se upravili kritični vodotokovi dok se ne izvrši stručna procena kako će se oni ukorititi i očistiti. Reč je o tri bujična potoka u naselju  Zalug i jednim u naselju Purića potok koji ugrožava pravoslavno groblje. Jaz u naselju Luke, usled ispiranja i odnošenja zemlje pokrenuo je kliziste u Sjeničkoj ulici.

Prema rečima predesdnika Mesne zajednice Prijepolje Edina Bećirovića, već postoji plan mesne zajednice za elementarne nepogode u kojem je decidno navedeno koje vodotokove, propuste, šahte i alpske zahvate treba ocistiti u letnjem periodu kako bi se zimski period spremno dočekao.

Inače, pored Prijepolja površinske vode i bujični potoci velike nedaća zadaju i žiteljima Brodareva.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.