Poklon paketiće dobiće 95 mališana

NOVA VAROŠ – Opštinski centar za socijalni rad u Novoj Varoši povodom novogodišnjih i božićnih praznika obradovaće poklon paketićima mališane čiji su roditelji slabijeg materijalnog stanja ili su članovi Udruženja slepih i slabovidih.

Ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane širenjem korona virusa, neće biti organizovana tradicionalna svečanost dodele slatkih paketića i pomoći u novcu kao predhodnih godina, već će predstavnici ove ustanove, u skladu sa propisanim zaštitnim merama, za 95 dece uzrasta do 15 godina roditeljima podeliti novogodišnje pakete u vrednosti od po 1.200 dinara, kao i jednokratnu pomoć u iznosu od po 3.000 dinara. Ukupna vrednost poklona je oko 390.000 dinara.

Slatke paketiće dobiće deca korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć, onih koji primaju osnovni i uvećani dodatak za negu i pomoć drugog lica, kao i mališani samohranih roditelja nosilaca prava na novčanu naknadu. Darovi u slatkišima i novcu biće podeljeni i za šestoro mališana čiji su roditelji članovi novovaroškog ogranka Udruženja slepih i slabovidih.

Lokalna samouprava je za različite vidove socijalne pomoći tokom ove godine iz opštinskog budžeta već potrošila oko 8,7 miliona dinara.

Izvor: varoske.net

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.