Pokazna vežba Sektora za vanredne situacije (VIDEO)

UŽICE – Pokaznom vežbom evakuacije i spasavanja obeležen je Dan sektora za vanredne situacije i slava vatrogasaca. Akcija je održana na objektu Robne kuće Progres, na trgu.

„Imali smo tim za spasavanje iz ruševina, koji je sa alpinistikčom opremom vršio spasavanje sa objekta. Zatim smo imali evakuaciju povređenog lica uz pomoć lestvi, gde nam je pomagao Crveni krst. Imali smo i uskočni jastuk, koji se koristi kada nije moguća evakuacija iz objekta zahvaćenog požarom. Održali smo i taktički nastup gašenja požara vodom i penom, što je posebno obradovalo najmlađe“, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Užice, Saša Cicvarić.

Najveći deo okupljenih gledalaca činila su deca iz vrtića, koja su ovom prilikom izložila neke od radova na temu vatrogasne profesije. Takože, bili su u prilici da se upoznaju sa vozilima i opremom vatrogasne jedinice i sektora.

„Poenta je da deca shvate u kakvom okruženju žive. Imamo dosta tehnologija koje mogu da izazovu opasnost. Nastavnici rade sa učenicima na temu bezbednosti, pa su oni imali i likovne radove koje su izložili, a podržali smo akciju tako što smo svim predškolcima obezbedili školski pribor“, kaže načelnik Zlatiborskog okruga, Desimir Popović.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.