Pojačane kontrole saobraćaja do kraja sedmice

UŽICE – Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 17. do 23. juna sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U sklopu ove akcije, koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak 21. juna širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Saobraćajna policija
Foto: ZooMUE

Saobraćajna policija je, u prvih pet meseci ove godine, na području Policijske uprave u Užicu isključila iz saobraćaja 826 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 65 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 155 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

S obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.