Pogled iz gnezda surih orlova – vidikovac Sokolica (VIDEO)

TARA – Netaknuta priroda, aktivan odmor i gotovo nestvarni pogledi sa vidikovaca samo su neki od sadržaja koji privlače turiste na planinu Taru. Za sada je turistima bilo dostupno devet vidikovaca, a uskoro još dva na kome će nastajati fotografije i snimci koji broje najviše lajkova na društvenim mrežama.

Specifičnost planine Tare su vidikovci sa kojih se pružaju pogledi od kojih zastaje dah. Banjska stena je najpopularnija među turistima, ali u poslednje vreme izdvojio se i vidikovac Sokolarica koji se nalazi na deset kilometara od Kaluđerskih bara ka Mitrovcu.

Vidikovac Sokolarica
Foto: ZooMUE

„Upravo iznad klisure reke Rače puca pogled na sam kanjon. Može da se vidi i jedan vodopad u podnožju vidikovca“, kaže Ranko Milanović iz Nacionalnog parka Tara.

Vidikovac Sokolarica se nalazi u naselju Sokolina koje je poznato i kao mesto gde se gnezde suri orlovi, a ono što posebno budi pažnju kod domaćih i stranih turista je posmatranje medveda.

„Ono što mi kao Nacionlni park poslednjih godina nudio kao ekskluzivu je posmatranje medveda. Ture za male grupe gde se boravi u čekama sa nadoom da ćemo uspeti da vidimo medveda“, kaže Milanović.

Tara je u poslednjih nekoliko godina postala sve poželjnija destinacija među domaćim i među stranim turistima pre svega zbog netaknute prirode, planinarskih staza i avanturističkih sadržaja.

„Ova godina je specifična, bilo je manje stranih turista što su nadoknadili domaći turisti. Tara definitivno postaje sve primamljivija za strane turistie jer otkrivaju predele koji su do sada bili skriveni“, rekao je Obrad Pavlović iz Turističke organizacije Bajina Bašta.

Posetioci su do sada mogli da uživaju u pogledu sa devet vidikovaca, a u narednom periodu na Tari će još dva biti obezbeđena za posetioce a to su Platno i Uroševa stena na Kaluđerskim barama.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.