Podsticaj za poljoprivrednike

ČAJETINA-U skladu sa Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju krajnji rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava je 31. mart. Obnova registracije obavlja se prema mestu upisa poljoprivrednog gazdinstva.

krave

Obnova registracije neophodna je da bi poljoprivrednici ostvarili pravo na sve podsticaje u poljoprivredi, kako republičke, tako i opštinske.
Pored državnih subvencija, poljoprivrednici naše opštine imaće podršku u poljoprivrednoj proizvodnji i na lokalnom nivou. Stoga mogu podneti zahteve za regresiranje osiguranja poljoprivrednih useva i životinja u iznosu od 40% od visine premije osiguranja. Takođe regresiraće se računi za nabavku ovaca i koza uvedenih u matičnu evidenciju u iznosu od 40% od visine priloženog računa, kao i nabavka umatičenih krava i junica u iznosu od 30%. Pod određenim uslovima regresiraće se i telad u visini od 5.000,00 dinara i osemenjavanje krava u iznosu od 2.000,00 dinara po osemenjavanju i kravi. Regresiraće se i nabavka sertifikovanih sadnica voća, semena žitarica i krmnog bilja u iznosu od 40%, nabavka sistema za navodnjavanje u iznosu od 40%, nabavka poljoprivredne mehanizacije i opreme -30% i nabavka plastenika, opreme za plastenike i zaštitnih mreža u voćarstvu – 40%.
Zahtevi za regres se preuzimaju i popunjavaju prilikom predaje dokumentacije koja se podnosi „Zlatiborskom eko-agraru“ u zgradi Opštine u vremenu od 7 do 15 časova i u laboratoriji u Krivoj Reci radnim danima u vremenu od 8 do 16 časova. Prenos sredstava za regres se vrši u roku od šest meseci po prijemu zahteva za regres. Sredstva se isplaćuju po redu podnošenja zahteva.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.