Podrška ženama sa sela

ZLATIBOR, PRIBOJ – Na Zlatiboru je orgnizovan trodnevni trening za javni nastup gde je učestvovalo 11 udruženja žena. U daljim koracima planirana je nabavka i isporuka opreme za šest pobedničkih ideja u vrednosti od 1000 eura, kao i studijska poseta svetskom sajmu poljoprivrednih proizvoda u Torinu.

U prvoj fazi projekta udruženja žena su dobila vrednu opremu kao što su presa za ceđenje soka od jabuke, mašina za etiketiranje, čepilica i uređaj za pranje flaša.

„Uspele smo da u ovom projektu umrežimo žene od Žiče i Vrnjačke Bamje do Prijepolja i Brodareva, i na taj način da osnažimo seoske žene koje su sem istaknutih proizvođača, ujedno i stub svoje porodice i garant opstanka ljudi na ovim prostorima. Posebnu zahvalnost dugujemo i Ženskom centru Užice koji je dao značajan doprinos u realizaciji ovako kompleksnog projekta, koji je do sada najveći od 20 projekata koje smo realizovali u proteklih 6 godina“, kazala je predsednica UŽ „Sačuvajmo selo“, Malina Stanojević.

Projekat „Zajedno za bolju ekonomsku sigurnost seoskih žena jugozapadne Srbije vredan je 44 000 evra koji finansira Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji UN Voman.

PP Media

You may also like...