Podrška Stamatoviću od raseljenih sa KIM (video)

ZLATIBOR-Milanu Stamatovićiu predsedniku opštine Čajetina i kandidatu za predsednika Republike Srbije podršku su danas dali predstavnici raseljenih Srba i Albanaca sa Kosova i Metohije, kao i levičar Bratislav Jugović, koji je odustao od kandidature za predsednika države. Obraćajući se prisutnima Stamatović je naglasio da će se po svaku cenu boriti za decentralizaciju kao osnovni uslov ravnomernog razvoja Srbije.

Lozanka Radojičić izgubila je sina 3. oktobra 1998. na Košarama, kada je, kako kaže, izgubila i svoj identitet, a postala majka pogininulog vojnika Vladimira. Kaže da podržava borbu za Kosovo i kampanju Milana Stamatovića.

 

„Za Milana  Stamatovića sam prvi put čula u jednoj emisiji, kada je počela kampanja za izbore za predesdnika Srbije. Jednostavno, poslušala sam sve što je rekao i rekla sam – ja ću da glasam za ovog čoveka“, poručila je Lozanka Radojičić.

Podršku je Stamatoviću dala i Dragana Srbljak iz Goraždevca, koja je ranjena na reci Bistrici 2003. Kako to kaže, on je čovek koji je uvek pomagao Srbima iz enklava. Albanac LJuljzim Ademi, iz Kosovske Mitrovice, proteran je 1999. godine od strane terorista i sada živi u Novom Sadu. Podržaće Stamatovićevu kandidaturu za predsednika države, kao i njegovi sunarodnici, koji su, kako kaže, lojalni Ustavu i zakonima Republike Srbije.

„Danas u ovde sa nama i raseljeni sa Kosova i Metohije, sa svih prostora. To su Gnjilane, Vitina, Prizren, Priština. A ima ih i još koji su za gospodina Stamatovića“, kaže Olgica Mojsić, predsednica Udruženja raseljenih lica sa KiM „Srpska kolevka“.

Predsednik Udruženja raseljenih Srba sa sedištem u Nišu, Vladimir Janković, kaže da svoju podršku čajetinskom predsedniku daje zbog njegove velike pomoći, i to 2008. kada je pozvao sve predsednike iz srpskih opština, da iz svojih budžeta izdvoje sredstva za pomoć raseljenim licima. Bratislav Jugović, levičar, odustao je od kandidature za predsednika države i podržao je Milana Stamatovića.

„Nama je drago što smo imali priliku da ugostimo raseljena lica sa Kosova, a mi već 10 godina njima pomažemo. Prisutni smo na Kosovu kroz razne vidove, a to nikada nismo hteli da zloupotrebljavamo. Ako smatramo da opština Čajetina može da pomogne, mi onda pomažemo. Najveću pomoć dali smo deci, tako što smo ih smeštali na zimovanjer i letovanje na Zlatiboru, organizovali smo im sportske kampove, slali ih na letovanje na more i na crnogorsko i na grčko primorje, a sve to uz pomoć manastira Hilandar“, kaže Milan Stamatović, kandidat za predsednika države.

Stamatović se zahvalio na podršci koju je dobio od raseljenih i Srba i Albanaca, a u svoje ime i u ime cele Srbije, posebno im se zahvalio za sve njihove aktivnosti na branjenju državnih interesa na prostoru Kosova i Metohije. Poručio im je da u Srbiji još uvek ima ljudi koji razmišljaju i saosećaju sa njihovim bolom i naporima da ostanu na svom kućnom pragu.

Zlatiborpress

You may also like...