Podrška obrazovanju budućih šnajdera (video)

UŽICE-U tehničkoj školi Radoje Ljubičić u Užicu u toku dvomesečna obuka dece sa slušnim smetnjama i smetnjama u razvoju za samostalno obavljanje krojačkog zanata.

Projekat “Šnajderi po meri”pokrenula je kompanija Jasmil koja je užičkoj školi donirala 6 novih i 4 specijalizovane mašine za šivenje,koje ostaju u vlasništvu škole i po završetku obuke.

 “Obuku šivenja pohađa 11 dece sa slušnim i smetnjama u razvoju.Obuka se obavlja van redovnih časova,a po završetku učenici će dobiti sertifikate kompanije Jasmil,što će im biti od pomoći pri zaposlenju u budućnosti”,kaže za ZOOMUE profesorka Tehničke škole Žanka Stanojević.

 

Ona ističe i da je Jasmil donirao i 140 metara materjala i kompletan materijal za šivenje od koga deca u toku krojačke obuke šiju posteljine i druge predmete koji će biti donirana u humanitarne svrhe.

“Posteljina će biti donirana domu i školi za slušno oštećenu decu Miodrag Matić u Užicu”,kaže Stanojevićeva.

Deca koja pohađaju obuku u razgovoru za naš portal  ističu da im rad na novim mašinama daleko laksi i brži,a neki od njih ,iako početnici,već su stekli dovoljno znanja da sami sebi sašiju neke odevne predmete.Svi se raduju što imaju priliku da nauče ovaj zanat,kojim mogu da se bave i u budućnosti.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.