Podrška iz Fonda za lokalne samouprave Užicu, Čajetini, Bajinoj Bašti, Priboju i Novoj Varoši

SRBIJA – Podršku iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za realizaciju projekata ove godine dobiće 59 opština i gradova među kojima su Užice, Čajetina, Bajina Bašta, Nova Varoš i Priboj.

U Užicu će sa 8,5 miliona dinara biti rekonstruisana stara OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu i adaptirana u Kulturni centar, dok će Priboju iz ovih sredstava pripasti 10,5 miliona dinara za održavanje trotoara.

Nova Varoš će dobiti 3,6 miliona dinara za unapređenje i modernizaciju opštinske uprave, a Bajina Bašta dva miliona za nabavku neophodne računarske opreme za uvođenje e-uprave.

Za Zlatiborsko sportsko leto opštini Čajetina pripada milion dinara.

Iz Fonda za lokalne samouprave finansira se realizacija tri vrste projekata, pa će 33 lokalne samouprave dobiti više od 262 miliona dinara za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti, navodi se na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samourave.

Takođe, 18 opština i gradova dobiće više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi, dok će sa više od 10 miliona dinara biti podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija, navodi se na sajtu.

 

 

You may also like...